У оквиру Геронтолошког центра Београд, послује Дом Бежанијска коса који има близу 600 места за кориснике, што га чини највећим у земљи и једним од највећих у Европи. Установа је грађена по најсавременијим грађевинским решењима и у њој је запослен стручан кадар, који својом пажњом и поштовањем према корисницима ствара атмосферу слободног и солидарног заједничког живота.

Састоји се од пет стамбених објеката, подељених у три блока А, Б и Ц који су међусобно повезани пасарелама.

У А објекту се налазе гарсоњере апартманског типа, предвиђене за смештај покретних и ментално очуваних лица. Станарима је на располагању трпезарија, заједничке просторије, дневни боравак, библиотека, сликарски атеље, билијар сала, читаоница, сала за физиотерапију, део радне терапије, простор за литерарна дружења и хорску секцију, капела Св. Петке. У оквиру А објекта организован је и посебан смештај стационарног типа.

Б објекат је стационарног типа и предвиђен је за смештај полузависних и зависних корисника. Организован на принципу собног смештаја где су собе двокреветне и трокреветне, углавном са одговарајућим заједничким купатилима и тоалетима. У оквиру овог објекта организовано је и одељење са појачаном негом и надзором, за смештај покретних лица са дијагнозом деменције.

Ц објекат представља централни део зграде Дома у коме је смештена Управа и Заједничке службе Установе. Ту се налазе и централни магацин, кухиња, ресторан, фризерски салон, биоскоп сала, продавница, пошта и апотека.

Налази се у великом уређеном парку са стазама и клупама које су окружене цвећем и зеленилом.
Дом се налази на територији општине Земун, у Улици Марије Бурсаћ бр. 49 а до њега можете доћи аутобyском линијом број 77.

Марија Гавриловић

  • Централа: 011/ 2695-605
  • Технички секретар: 011/ 2671-459
  • ivancevicdr@ugcb.rs
  • Руководилац: 011/ 2675-186