У оквиру стручног рада важан сегмент подршке и очувања капацитета корисника представљају активности у оквиру радно окупационе терапије. Избор активности корисника у радној терапији условљен је личним могућностима, интересовањима и капацитетима. Корисницима је на располагању спектар активности организованих кроз индивидуални и групни рад, као и кроз рад секција.

Секције организоване у оквиру радно окупационе терапије су: музичка, литерарна, ликовна, драмска, креативна, кројачка, кулинарска, цвећарска. Током година корисници су се упознали и савладали многобројне технике, као што су цртање, декупаж, квилинг, осликавање гипса, израда слика од плодова природе и друге.

У оквиру спортско рекреативних активности организују се излети, шетње, вежбе таи-чи, рекреативне вежбе за активно треће доба, зумба голд, као и бројна такмичења у игрању шаха, домина, пикада итд.

Организују се и бројне културно забавне активности: концерти, приредбе, филмске пројекције, позоришне представе, презентације, промоције и прославе рођендана. Корисницима је такође омогућено обележавање верских и других традиционалних празника.

Са корисницима оболелим од деменција радни терапеути редовно одржавају вежбе концентрације, памћења, пажње и моторике. Од изузетног значаја за побољшање менталних способности је и рад са монтесори материјалима: вежбање боја, величина, облика као и временска оријентација.